dissabte, 25 d’abril del 2015

TERRATRÈMOL A NEPAL

Terratrèmol a Nepal provoca més de 1900 morts

Segons l'informer del Ministeri de l'Interior de Nepal, el terratrèmol de 7,8 graus a l'escala de Richter, va provocar la mort de més de 1900 persones.

Farem un petit incís i recordarem el que és un terratrèmol:
Un sisme/ tremolor/ moviment de terra es produeix per un trencament de materials a l'interior (=focus o impacte). Això genera una sèrie d'ones que es propaguen en totes direccions.
Epicentre: Punt de la superfície terrestre més proper a l'hipocentre.

Aquest terratrèmol és va registrar el dia 25/04/2015 a les 06:11 GMT, amb un hipocentre a una profunditat de 15km i un epicentre localitzat a 81km al nord-est de la capital de Nepal, Katmandú. 

Ha estat el sisme més greu que ha patit Nepal des de el 1934. De moment supera les 1900 víctimes i també cal dir que hi ha molts danys materials. Entre aquests s'inclouen la plaça Basantapur Durbarde Katmandú i altres edificis emblemàtics, com la torre Dharaharao i el temple Manakamana.

Plaça Basantapur Durbarde abans:

Plaça Basantapur Durbarde després del terratrèmol:



Hi ha hagut altres països que també han estat afecats pel terratrèmol, com per exemple Pakistán i, especialment, la Índia. El Ministeri d'Interior índi ha confirmat la mort de 62 persones.

A més a més, 17 escaladors han mort, i 51 han resultat ferits com a conseqüència de les allaus produïdes a l'Everest després del sisme.



Petites observacions

• EEUU enviarà ajuda i un milió de dòlars a Nepal
• El sisme deixa 12 morts al Tibet


Aquí us deixo unes quantes imatges més extretes d'Internet per a que pugueu veure una mica els danys causats:









En la següent web podreu comprovar que el sisme ha estat un dels més importants:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada